mammatillknut

Alla inlägg under juli 2012

Av Lisa Öqvist-Häggström - 9 juli 2012 09:30

I lördags var det Kalixdagen och självklart var vi på stan och vandrade. Dagen började med mulet, men varmt. Men sen lagomt till butterkalaset, så började regnet droppa ner från himlen! Även om det inte var mycket regn, så blev det ändå kallt och grått. Väldigt trist att vi inte fick ha fint väder under den dagen. Senare på eftermiddagen så for vi till Vikingen och åt gomiddag :) väldigt trevligt! Andreas var inte med oss, då han var på klassfest och festade loss :)


ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 8 juli 2012 17:56

Vi sitter nu på Knuts morfars altan och äter glass efter vi ätit grillat :)

ANNONS
Av Lisa Öqvist-Häggström - 8 juli 2012 10:54

Idag är vi på Strandängsbadet :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 juli 2012 20:15

Igår var vi på BVC för mätning och vägning av Agnes. Vi skulle egentligen inte dit först på måndag, men jag har i veckan ringt och bokat om för att få en tidigare tid. Anledningen till att vi ville ha en tidigare tid är att Agnes börjat låta väldigt mycket, speciellt när hon ska sova och efter amning, men även ibland när hon är vaken. Det är i inandningen hon låter och ibland låter det som att hon inte får någon luft alls, men hon verkar inte vara påverkad av det. Det började någon gång förra veckan.


I torsdagskväll så låg Agnes vaken i sin säng och hon började låta jättemycket, så då spelade jag in hur hon lät och sen så spelade vi upp det för BVC- sköterskan. Hon gick direkt och hämtade läkaren. Även han fick höra det jag spelat in och sen så lyssnade han på hennes lungor och hjärta när jag höll i henne och sen fick jag amma henne medans han lyssnade på henne. Sen gick han iväg för att ringa till en överbarnläkare på Sunderby sjukhus (som är Norrbottens storsjukhus). Det dom båda kom fram till var att hon har mjukt brosk i luftstrupen, trakeomalaci.


"Missbildningar i luftstrupen (trakea) och de stora luftrören är inte fullt så vanligt. Det kan vara förträngning av luftstrupen eller att luftvägarna faller samman under inandning på grund av mjukt brosk i luftstrupen eller i struphuvudet. Denna mjukhet i luftvägarna är i sig sällan farlig eller allvarlig men kan orsaka mycket oro. När barnet andas in sjunker luftstrupen ihop och det uppstår ett ljud (inandningsstridor) som kan misstolkas som luftvägshinder eller astma."


Det är inget som är farligt och kommer att växa bort, men hon kommer att fortsätta låta såhär ett tag. Men om vi ser att hon blir medtagen och påverkad, ska vi ju självklart kontakta vården. Det är väldigt irriterande när man går och lägger sig, för det tar ett tag innan man somnar för att hon låter så himla mycket. Plus att man blir ju orolig när hon låter som att hon inte får luft. Men vi har andningslarm, det köpte vi innan Knut ens föddes, så det känns tryggare då iaf.


När vi mätte längden på Agnes igår, var BVC-sköterskan tvungen att kontrollmäta för hon trodde att hon mätt fel. Anledningen till det var att Agnes växt väldigt mycket tyckte hon, Agnes har tydligen hoppat upp ett helt steg på längd-kurvan på bara 1½ vecka :) hon har även gått upp hela 400 gram, så hon hade gått upp ett steg på vikt-kurvan oxå :) hon är ett matvrak, precis som hennes storebror!


Agnes växer lista:

- Födelsen: 3595 gram & 49 cm

- 11 dagar: 3707 gram

- 3½ veckor: 4255 gram & 52 cm

- 1 månad & 6 dagar: 4655 gram & 54 cm


V.S


Knuts växer lista:

- Födelsen: 3685 gram & 49 cm

- 8 dagar: 3780 gram

- 3 veckor: 4390 gram & 54 cm

- 1 månad & 13 dagar: 5065 gram & 56 cm

Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 juli 2012 17:24

Just nu sitter vi med Knuts mormor, morfar, moster Ida & Emil, morbror Rikard och gammelfarmor på Vikingen för att äta middag :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 7 juli 2012 08:57

Jag har stigit upp kl 08 idag och nu sitter jag ensam i soffan och ser på tv. När ska resten av huset vakna måntro? :)

Av Lisa Öqvist-Häggström - 6 juli 2012 16:10

Just nu sitter vi på barnens mormors balkong och bara tar det lugnt i värmen :)

Presentation


Hej! Jag heter Lisa, jag är 30 år och är fru, sjuksköterska, husägare, Volvoägare och 3-barnsmamma! =)

♥ Knut 2010-06-01 ♥
♥ Agnes 2012-05-31 ♥
♥ William 2013-11-03 ♥

Välkommen hit!

Senaste inläggen

Tidigare år

Kategorier

Arkiv

Sök i min blogg

Statistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se